X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

La Chişinău are loc Olimpiada Balcanică de Informatică

3 iul. 2017,, 17:50   Societate
2654 0

Elevi din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia s-au reunit la Chişinău pentru a participa la cea de-a 25-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, care se desfăşoară în prima săptămînă a lunii iulie. Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului.


Consilierul preşedintelui pentru cultură, educaţie şi ştiinţă, Viorelia Moldovan-Bătrînac, a spus luni, la deschiderea Olimpiadei, că scopul evenimentului este de a-i motiva pe elevi să studieze informatica.

„Astăzi nu ne putem imagina viaţa fără tehnologiile informaţionale, internet şi calculator, căci acestea ne simplifică viaţa şi ne uşurează munca. De aceea, este important să dezvoltăm acest domeniu. Vrem să încurajăm eforturile elevilor care vor găsi soluţii interesante şi îşi vor manifesta abilităţile", a spus ea.

Potrivit viceministrului Educaţiei Elena Cernei, la Olimpiadă participă 49 de elevi.

"Ştim cît de mult s-au pregătit elevii pentru a participa la această olimpiadă şi ce emoţii au ei. Sperăm că participanţii vor avea amintiri frumoase despre olimpiada desfăşurată în Moldova", a spus ea.

Potrivit organizatorilor, participanţii trebuie să rezolve trei sarcini complicate timp de cinci ore, fără internet.

Olimpiada Balcanică de Informatică se desfăşoară din anul 1990. Moldova participă la ea din anul 2000. În RM aceasta a fost desfăşurată pentru prima dată în anul 2007. Elevii moldoveni au cucerit aurul şi argintul la Olimpiada Balcanică de Informatică din Macedonia în 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?