Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O grupare criminală implicată în însuşirea bunurilor de stat, anihilată

3 iul. 2017,, 17:12   Societate
2186 0

Oamenii legii au demascat şi anihilat un grup infracţional implicat în însuşirea bunurilor din averea statului, notează NOI.md.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că în perioada anilor 2009-2014, membrii grupului criminal, format din patru persoane cu vîrsta cuprinsă între 39 și 52 de ani, avînd drept scop dobîndirea ilicită a construcției hidrotehnice „Сталинский Пруд” din oraşul Taraclia şi dobîndirea unui profit considerabil, sub un plan bine determinat, au implicat în acţiunile sale criminale angajaţi ai unei banci comerciale.

De asemenea, suspecții cunoșteau faptul că Curtea Supremă de Justiţie examinează cauza civilă privind stabilirea proprietarului asupra construcţiei date, în tot acest timp, aceștia primesc un credit în mărime de 200 000 de lei, gajînd construcţia menţionată.

Ulterior, avînd drept scop obţinerea dreptului asupra imobilului dat, suspecții nu achită creditul, totodată, unul dintre ei procură de la banca comercială imobilul, după care întocmește o procură cu drept de comercializare a terenului.


În urma măsurilor desfășurate, polițiștii au stabilit că în perioada anilor 2008-2011 primăria oraşului Taraclia a efectuat lucrări de reconstrucție și întărire a construcției hidrotehnice, folosind pentru aceasta mijloace bănești în sumă de peste 3 500 000 de lei, alocați din bugetul de stat.

Menționăm că construcția hidrotehnică „Сталинский Пруд” din oraşul Taraclia este utilizată în scopul prevenirii situațiilor excepționale, și anume inundarea orașului Taraclia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală conform prevederilor art. 190 alin. 5 Cod penal “Escrocherie”, doi membri fiind arestaţi preventiv pe un termen de 20 zile, unuia i-a fost aplicat arest la domiciliu şi unuia - obligaţiunea de nepărăsire a localităţii.

Dacă vina persoanelor implicate va fi dovedită, ele riscă închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?