AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

Autoritățile reacționează la incidentul cu implicarea unei companii aeriene din Moldova

3 iul. 2017,, 16:27   Societate
4021 0

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) își exprimă regretul în legătură cu incomoditățile create pasagerilor cursei Heraklion-Chișinău, în urma unei defecțiuni tehnice depistate în timpul zborului, notează NOI.md.

Deși zborul a fost operat de o companie aeriană autohtonă, reprezentanții AAC susțin că nu pot interveni în investigarea acestui caz.

„Zborul a fost operat cu o aeronavă armenească, care se află în regim wet lease, ceea ce nu permite Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova să se implice în investigarea evenimentului aeronautic. Conform prevederilor sistemului european de verificare a aeronavelor străine SAFA, raportul privind condițiile de operare va fi examinat de Autoritatea Aeronautică din Armenia, sub a cărei monitorizare se află aeronava”, susțin reprezentanții AAC.

Instituția anunță că va solicita o informație amplă despre circumstanțele operării zborului de la colegii din Armenia și va iniția inspecția SAFA a aeronavei, pentru a stabili condițiile ulterioare de navigabilitate.

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile îndeamnă pasagerii cursei Heraklion-Chișinău, dar și pe ai altor curse care au înregistrat întîrzieri să solicite compensanții de la compania aeriană implicată. Plata despăgubirilor este garantată prin Regulamentul privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întîrzierii prelungite a zborurilor, mai afirmă reprezentanții AAC.


Menționăm că un avion de pe ruta Heraklion-Chișinău a făcut cale întoarsă pe aeroportul de pe insula Creta la o ora după decolare, din cauza unei defecțiuni tehnice.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав