X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Propunerea Rusiei: imigranții să fie strămutați cu traiul în zonele de frontieră

3 iul. 2017,, 16:52   Societate
1985 1

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei propune ca imigranții să fie strămutați cu traiul în zonele de frontieră, unde forța de muncă este deficitară.

În anii 2012-2016 în Federația Rusă, marea majoritate a imigranților se deplasează între regiuni (88%) și doar 12% au venit din țări străine. Unul dintre principalele obiective ale documentului - direcționarea fluxurilor de imigrație către Orientul Îndepărtat.

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat Conceptul politicii de imigrație pentru anii 2018-2020. În afară de Ministerul Afacerilor Interne pretinde să execute această funcție Agenția Federală pentru Naționalități.

Autorii conceptului contează pe o abordare specială a diferitelor categorii de populație, spre exemplu, ei propun să intensifice „imigrația studențească și academică“ și să abordeze diferențiat imigranții din țările „cu o situație politică instabilă“.

Suma de bani destinată cetățenilor Rusiei este planificat să fie majorată pînă la 1 milion de ruble.


Studenților le va fi mai simplu să obțină permis pentru ședere temporară, permis de ședere și cetățenia FR. A fost luată decizia de strămutare în Extremul Orient și a imigranților de muncă interni. Ce modificări concrete sînt planificate de a fi introduse în concepție nu este specificat.

De asemenea, vor fi organizate centre de informare și asistență juridică, cursuri de studiere a limbii ruse, istoriei și culturii FR, va apare un canal TV special.

O sursă „Kommersant“, apropiată de administrația prezidențială, povestește despre planurile sale de a reface din nou Serviciul de Migrație:

„În cazul în care Serviciul Federal de Migrație (SFM) al lui Constantin Romodanovski, o instituție cu un asemenea potențial de mare nu a făcut față fluxurilor de migrație, Agenția Federală pentru Naționalități nici atît nu va reuși, iar Ministerul Afacerilor Interne este o instituție a organelor de forță, aceasta avînd alte responsabilități“.

Totodată, nu a fost luată încă decizia care agenție va fi responsabilă de problemele de adaptare ale imigranților.

„Creșterea demografică a populației în regiunea dată este imposibilă, iar populația poate crește numai grație imigranților“, a menționat șefa Centrului Dificultăților Socio-economice ale Populației Olga Vorobiov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?