X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deșeurile din Chișinău mai pot fi evacuate la poligonul din str. Uzinelor încă 2 zile!

3 iul. 2017,, 12:39   Capitala
2436 0

Deșeurile menajere din capitală vor mai putea fi evacuate la poligonul din strada Uzinelor încă două zile, după care protestatarii din localitatea Bubuieci vor bloca din nou accesul vehiculelor care transportă gunoiul.

„La moment nu vă pot spune ce am decis, pentru a nu provoca noi conflicte, dar avem identificate cel puțin trei locații pentru evacuarea provizoriei a deșeurilor și mai avem și soluții de rezervă”, a declarat în această privință viceprimarul Nistor Grozavu, la ședința operativă a Primăriei Chișinău.

„Soluțiile identificate nu sînt cele mai bune, dar cel puțin pe termen scurt, aceste locații pot fi utilizate”, a precizat funcționarul.

Viceprimarul Grozavu spune că cea mai potrivită soluție rămîne a fi redeschiderea poligonului de la Țînțăreni: „Continuăm negocierile cu Autoritățile Publice Locale. Noi nu am mers pe această cale ca să fie declarat terenul de utilitate publică, vrem să mergem totuși pe o cale amiabilă”, a spus Nistor Grozavu.

„Totuși, cei de la Guvern fac mai mult decît noi în această privință, or, populația îi crede mai mult. Îmi pare rău să o spun, dar Primăria Chișinău, din păcate, nu este credibilă în această situație, cu toate că nu este vina Primăriei că s-a creat această situație”, a continuat viceprimarul.


Amintim că acum o lună serviciile comunale din capitală nu au putut să evacueze gunoiul timp de circa șase zile, din motiv că locuitorii comunei Bubuieci au protestat și au blocat accesul la poligonul de colectare a deșeurilor din strada Uzinelor. În urma negocierilor, locuitorii comunei le-au dat autorităților 30 de zile termen limită pentru a găsi o soluție de alternativă pentru depozitarea gunoiului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?