X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ford se va preocupa de inteligența artificială și robotică

3 iul. 2017,, 10:50   Ştiri Auto
2113 0

Directorul tehnic al concernului Ford Ken Washington a anunțat că în companie va fi formată o subdiviziune de cercetări științifice și robotică și IA, care va soluționa problemele ce depășesc cadrul industriei auto și chiar de crearea robomobilelor.

Washington a motivat decizia prin faptul că povara elaborării primei generații de automobile fără pilot de marca Ford în prezent aparține Argo.ai, creat de ex-angajații Google și Uber, în care compania a investit $1 mlrd în următorii cinci ani. Aceste investiții vor face ca Ford să fie cel mai mare acționar Argo, anunță Venture Beat.

Echipa de robotică a producătorului auto va colabora cu Argo, însă în fond va avea sarcina de a elabora”noi tehnologii de senzori, metode de învățare automată, dispozitive mobile personale, drone și alți roboți aerieni », — a declarat Washington. În plus, cei de la Ford se vor preocupa de producerea automobilelor și de logistică, precum și de crearea unor noi roboți industriali pentru îndeplinirea operațiunilor complexe.

Washington a mai spus, că pe viitor vom remarca pe drumuri ”cel puțin două” parcuri de automobile fără pilot ale companiei: unul elaborat de propria echipă Ford, altul — de Argo.ai. Etapa de start se va axa pe elaborări și testări ale sistemului virtual de pilotare, care urmează a fi gata în a. 2021, când va începe producerea taximetrelor fără pilot.


«Este următorul pas în istoria automatizării Ford, — a spus Washington. — Compania este gata să pornească spre viitor, dezvoltând automatizarea produselor mobile și a serviciilor ».

Dacă automobilele fără pilot vor deveni accesibile și vor fi mai ieftine în exploatare, cel puțin 46% dintre șoferi în 10 țări dezvoltate vor renunța să procure următorul automobil. La această concluzie au ajuns experții agenției germane de consulting Roland Berger.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?