X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Qatarul are încă două zile să accepte ultimatumul statelor arabe

3 iul. 2017,, 11:00   Externe
1459 0

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul și Egiptul au acceptat duminică cererea Kuweitului de a prelungi cu 48 de ore termenul ultimatumului pentru Qatar, transmite Reuters.

Agenția de presă saudită SPA, preluată de Reuters, a difuzat o declarație comună în acest sens a statelor arabe care au rupt relațiile diplomatice cu Qatarul luna trecută și au impus acestei țări un embargou comercial și în domeniul transporturilor.

În urmă cu 10 zile, statele arabe menționate au transmis guvernului de la Doha o listă cu 13 condiții pentru ridicarea blocadei. Printre acestea se numără și închiderea postului de televiziune Al-Jazeera. Qatarul a făcut cunoscut că pretențiile reprezintă un atentat la suveranitatea sa și sînt făcute pentru a fi respinse.

Kuweitul și-a asumat un rol de mediator în această criză diplomatică, al cărui motiv oficial este o declarație atribuită emirului Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, postate pentru scurt timp pe site-ul de internet al agenției naționale de presă. Poziția oficială a Qatarului este că site-ul de internet al agenției a fost atacat de hackeri.

Agenția de presă kuweitiană KUNA a anunțat că cererea de prelungire a ultimatumului a fost făcută de emirul Kuweitului, șeicul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah. Potrivit Reuters, care a preluat știrea, KUNA nu precizează dacă guvernul de la Doha a respins ultimatumul, al cărui termen limită era duminică.


În aceeași zi, Egiptul a anunțat că miniștrii de externe ai celor patru state arabe aflate în conflict cu Qatarul se vor întîlni miercuri, la Cairo, pentru a discuta situația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?