Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Nu se mai poate circula cu numere transnistrene în dreapta Nistrului

1 iul. 2017,, 10:24   Societate
7288 4

De astăzi, 1 iulie, pe drumurile publice din dreapta Nistrului nu se mai poate circula cu mașini înmatriculate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Interdicția se aplică pentru conducătorii auto care dețin permise de conducere moldovenești și domiciliază în dreapta Nistrului.

Prin derogare, circulația respectivelor autovehicule se permite în cazul în care acestea sunt în proprietatea agenților economici din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender și dacă conducătorii de autovehicule sunt angajați ai acestora.

În celelalte cazuri, mașinile cu numere transnistrene conduse de șoferi domiciliați în dreapta Nistrului vor fi evacuate la parcarea specială sau la parcarea celei mai apropiate subdiviziuni de poliție.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a declarat că vehiculul parcat la stația specială se restituie proprietarului, posesorului sau reprezentantului legal imediat după înlăturarea temeiurilor pentru aducerea la parcare. Cheltuielile de aducere și staționare a vehiculului la parcare sunt suportate de contravenient.

În ultimele șase luni, posesorii automobilelor înmatriculate peste hotare sau în stânga Nistrului, indiferent de termenul de exploatare, au putut plasa vehiculele sub regimul vamal de import al Republicii Moldova cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?