Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Rețineri cu mascați în centrul capitalei (VIDEO)

30 iun. 2017,, 11:51   Capitala
6185 1

O grupare criminală specializată în furturi de genţi din automobile prin dezactivarea sistemului de alarmă a fost anihilată în capitală, notează NOI.md.

Pînă în prezent membrii grupării ar fi fost implicaţi în cel puţin 12 furturi din automobile, care s-au dovedit a fi în număr de patru indivizi, cu vîrstele cuprinse între 28 şi 38 de ani, originari din Transnistria şi din Chişinău, anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni patrimoniale.

Conform datelor constatate de poliţişti, bănuiţii urmăreau potenţiala victimă cînd parca automobilul lîngă vreun centru comercial. Astfel, unul dintre ei avea rolul să urmărească victima prin magazin, iar ceilalţi aveau posibilitatea să sustragă bunurile materiale, asigurînd legătura telefonică în caz de apropiere a stăpînului de automobil. Acţiunile criminale al bănuiţilor au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în preajma unui centru comercial, de unde au sustras bani, carduri bancare şi alte bunuri materiale fără ca proprietarul să-i observe.

Aceştia au fost încătuşaţi într-un parc din centrul capitalei şi escortaţi la Inspectorat pentru audieri şi documentare. Asupra lor poliţiştii au depistat un dispozitiv de model neidentificat, cu ajutorul căruia ar fi dezactivat sistemele de alarmă de la automobil, iar în urmă percheziţiilor autorizate la domiciliile lor, au fost depistate şi ridicate mai multe genţi pentru bărbați şi femei, precum şi alte bunuri materiale a căror provenienţă n-au putut-o demonstra.

Actualmente ei se află în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi sînt cercetaţi penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 pînă la 10 ani.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?