Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ofițerii și procurorii anticorupție, instruiți în acordarea primului ajutor medical

29 iun. 2017,, 13:12   Societate
1615 0

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție și ofițerii CNA vor putea acorda primul ajutor medical în situații de urgență, notează NOI.md.

Peste 60 de procurori și ofițeri anticorupție au beneficiat, în premieră, de o instruire despre modul în care ar putea aplica măsurile de bază de prim ajutor în caz de accidente, traumatisme, stop cardiac, comă etc., pînă la sosirea personalului calificat. Astfel de situații pot surveni în momentul exercitării atribuțiilor de serviciu de către reprezentanții organelor de ocrotire a normelor de drept. Iată de ce este necesar ca aceștia să posede cunoștințe speciale în acest sens, pentru a lua măsuri imediate, astfel încît persoanele ce au nevoie de ajutor să aibă mai multe șanse de recuperare sau de supraviețuire.

Cursul de instruire a fost ținut de personal calificat cu experiență de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Medicii i-au învățat pe cei prezenți cum să recunoască simptomele și semnele unui accident, dar și cum să administreze îngrijirea de bază pînă la sosirea personalului calificat din cadrul serviciului de ambulanță.

Lecțiile de prim ajutor au scopul de a instrui, informa și pregăti angajații în funcție de tipurile de risc la care sînt expuși.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?