X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Secretar al Consiliului Municipal ar fi putut deveni „trimisul“ lui Chirtoacă

29 iun. 2017,, 12:40   Capitala
2317 0

Vadim Brînzaniuc a fost numit ca fiind unul dintre principalii candidați la postul de secretar al Consiliului Municipal Chișinău.

Fracțiunea Partidului Popular European (PPE) în Consiliul Municipal a înaintat candidatura pentru postul de șef al Direcției municipale relații publice al Primăriei, în locul lui Valeriu Didencu, aflat în urmărire penală. Consilierii din Partidul Socialist (PSRM) s-au opus categoric numirii acestuia în funcție, comunică NOI.md.

Numirea în funcția de secretar al Consiliului Municipal a lui Vadim Brînzaniuc, potrivit spuselor reprezentanților fracțiunii PPEM, va fi una temporară, pînă cînd nu se va desfășura concursul pentru postul vacant. „Noi trebuie să alegem un secretar pentru funcționarea în regim normal a Consiliului Municipal. În condițiile în care nu există un candidat de compromis, propunem numirea lui Vadim Brînzaniuc în calitate de secretar interimar. Ulterior urmează să fie creată comisia de profil, care se va ocupa de organizarea unui concurs public cu selectarea candidaților, pentru a alege un nou secretar”, a declarat consilierul municipal din partea PPEM Victor Lutenco.


Disponibilitatea de a-i vota candidatura și-au exprimat-o numai consilierii din partea facțiuni PPEM și cei ai „Partidului Nostru“. La rîndul lor, reprezentanții Partidului Socialiștilor în Consiliului Municipal s-au opus cu vehemență. Președintele fracțiunii PSRM Ion Ceban le-a spus colegilor săi consilieri că „nu au de gînd să voteze pentru persoana care este “trimisul” lui Dorina Chirtoacă și care în calitate de secretar va implementa politicile de care sînt cointeresați liberalii“. „Nu vom susține această candidatura și punctum!“, a rezumat alesul local.

De precizat faptul că asupra suspendării din funcția de secretar al Consiliului Municipal a lui Valeriu Didencu au insistat procurorii care instrumentează dosarul penal privind semnarea ilegală a contractului cu compania «EME Parkleitsystem GmbH» de construcție și întreținere a parcărilor auto cu plată din Chișinău. Acesta a fost reținut pe data de 25 mai de către ofițerii Centrului Național Anticorupție. După ce și-a recunoscut pe deplin vina, Didencu a fost transferat pe 22 iunie în arest la domiciliu. Mai tîrziu, el a scris cererea de demisie din inițiativă proprie, care a intrat în vigoare joi, 29 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?