X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

PCRM a calificat anularea deciziei privind interzicerea simbolicii comuniste, drept "un pas spre prăbuşirea regimului de guvernare"

5 iun. 2013,, 15:33   Politică
2754 0
Foto: noi.md
Anularea de către Curtea Constituţională a deciziei privind interzicea utilizării simbolurilor comuniste, reprezintă "încă un pas spre prăbuşirea regimului de guvernare, restabilirea guvernării democratice şi începutul activităţii în numele RM şi a cetăţenilor ţării".

De această părere este PCRM care a publicat o declaraţie în care îşi exprimă mulţumirea că "simbolul istoric al dreptăţii sociale şi a solidarităţii internaţionale "secera şi ciocanul" - a fost restabilit în drepturi".

În documentul PCRM, citat de "Infotag" se spune că "decizia CC nici pe de parte nu reprezintă o manifestare a bunăvoinţei sistemului judecătoresc".

"Acesta este exclusiv rezultatul luptei politice deschise, curajoase şi principiale, duse de comunişti şi societatea civilă împotriva regimului antidemocratic, împotriva politicii de distrugere a statalităţii RM, a fundamentelor ei istorice şi politice", consideră PCRM.

Formaţiunea a exprimat recunoştinţă tuturor celor care "au demonstrat curaj civic, care au refuzat să pună în aplicare deciziile Alianţei anti-populare, care nu s-au temut de represiunile din partea oamenilor legii şi de procesele de judecată, care prin exemplul propriu au demonstrat că există valori care nu pot fi compromise".

Pe data de 12 iulie 2012, cu votul majorităţii parlamentare, Legislativul a interzis folosirea simbolicii comuniste. PCRM consideră că, prin această decizie majoritatea parlamentară încearcă să-i înlăture în calitate de concurenţi politici. Pe 4 iunie, CC a declarat că modificările la legislaţie nu corespund Constituţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?