X 
Criza energetică stiri: 1602
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Găgăuzia va livra vinuri în Turkmenistan

29 iun. 2017,, 15:10   Economie
2852 0

Găgăuzia va livra produse vinicole în Turkmenistan.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi susținute de către bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cu vicepreședintele Cabinetului de miniștri a Republicii Turkmenistan, ministru al Afacerilor Externe, Rașid Meredov, în cadrul unei vizite de lucru la Așhabad, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al bașcanului, părțile au discutat un șir de chestiuni privind cooperarea, au stabilit direcții noi de perspectivă, precum și au făcut bilanțul proiectelor implementate.

La întrevedere, din partea găgăuză au participat adjunctul bașcanului pentru probleme sociale, Olesea Tanasoglo, și șeful Direcției principale relații externe a Găgăuziei, Vitalie Vlah.

În cadrul dialogului au fost discutate actualele aspecte ale cooperării Găgăuziei și Turkmenistanului. Astfel, s-a discutat exportul de produse farmaceutice din autonomie în Turkmenistan. În acest context, Rașid Meredov a specificat că această chestiune este monitorizată de el personal.


Părțile au acordat atenție posibilității livrărilor de produse vinicole pe piețele Turkmenistanului. Bașcanul l-a asigurat pe vicepreședintele Guvernului Turkmenistanului că Comitetul Executiv al Găgăuziei va acorda întregul sprijin necesar în acest sens.

Dialogul s-a mai axat pe mecanismul lansării unei fabrici textile pe teritoriul Găgăuziei cu suportul investițional din partea turkmenă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав