Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Racheta Ariane 5 a lansat pe orbită doi sateliți de comunicații (VIDEO)

29 iun. 2017,, 20:00   Externe
3279 0

O rachetă Ariane 5 a lansat cu succes miercuri seară doi sateliți, Hellas Sat 3-Inmarsat S EAN și GSAT-17, din Guyana Franceză, potrivit retransmiterii în direct pe site-ul Arianespace.

"Această lansare marchează cel de-al 80-lea succes consecutiv al Ariane 5 în 14 ani, o performanță excepțională care confirmă poziția sa de lansator comercial cel mai fiabil din lume", a informat Stéphane Israël, PDG al Arianespace, într-un comunicat preluat de AFP.

În cadrul unei misiuni de 39 de minute, racheta a plasat pe orbită sateliții Hellas Sat 3 și Inmarsat S EAN, 'condosat' pentru operatorii Hellas Sat și Inmarsat pe de-o parte, și GSAT-17 pentru ISRO, agenția spațială indiană.

Ariane 5 a decolat la 18h:15 ora locală din Kourou (21:15 GMT) de la Centrul spațial din Guyana Franceză.

Puternicul satelit 'Hellas Sat 3-Inmarsat S EAN', construit de Thales Alenia Space, a fost lansat pentru două societăți, Inmarsat și Hellas-Sat. Durata sa de viață este estimată la peste 15 ani.


Hellas Sat 3 va furniza servicii de teledifuziune directă și telecomunicații pentru Europa, Orientul Mijlociu și țările din Africa subsahariană.

Inmarsat S EAN va oferi pasagerilor de pe transporturile aeriene servicii de Wifi pe întreg globul și conexiune în bandă S pentru întreaga Europă.

Al doilea satelit, GSAT-17, construit de ISRO-ISAC și lansat pentru ISRO, va întări serviciile de telecomunicații. Va acoperi Orientul Mijlociu și regiunile din Asia du Sud-Est, iar durata sa de viață este estimată la 15 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?