Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Victimele construcțiilor ilegale „au luat sub asediu“ Primăria

29 iun. 2017,, 11:10   Capitala
2680 0

Un grup de chișinăuieni neindiferenți au organizat un protest pașnic în fața clădirii Primăriei Chișinău.

Locuitorii mai multor case, care au venit în dimineața zilei de 29 iunie în fața clădirii Primăriei și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că autoritățile municipale nu iau măsuri de prevenire a construcțiilor ilegale. Ei au cerut, de asemenea, crearea unei comisii municipale de profil, care să răspundă de prevenirea unor astfel de cazuri și de pedepsirea celor vinovați, informează NOI.md.

Chișinăuienii s-au văzut nevoiți să organizeze acțiunea pașnică din cauză că situația din curțile lor e aproape să degenereze în una conflictuală. Despre confruntările cu constructorii în propriile lor curți au declarat locuitorii blocurilor de pe străzile: Nicolae Dimo, Alexandru Hîjdău, Nicolae Milescu-Spătaru, Iazului, Florilor și șoseaua Hîncești.

„Locuitorii Chișinăului se confruntă tot mai des cu situația cînd devin victime ale construcțiilor ilegale, pe care companiile constructoare le fac fără să aibă autorizație și fără acordul locuitorilor din casele vecine. Oamenii se adresează în masă autorităților competente, acelea le aplică amenzi companiilor constructoare, emit decizii judecătorești, dar construcțiile ilegale continuă oricum”, a declarat activistul social Vitalie Voznoi.


Principala cerință a protestatarilor este crearea comisiei municipale de construcții pentru a monitoriza legalitatea construcțiilor în zonele problematice ale Chișinăului. „Viceprimarul Nistor Grozavu, în urmă cu două săptămîni, le-a promis să se concentreze pe crearea comisiei, să adune toate documentele necesare și să-i implice pe toți experții competenți. Acum, însă el fuge de oameni și camerele TV. Din păcate, acești oameni nu vor primi răspunsuri clare de la actuala conducere a Primăriei. Înțelegînd acest lucru ei încearcă să obțină posibilitatea de a lua cuvîntul în cadrul ședințelor Consiliului Municipal, însă organele de pază nu-i lasă să treacă înăuntru”, s-a revoltat activistul civic.

De menționat faptul că unul dintre cazurile cu cea mai mare rezonanță din Chișinău a fost construcția ilegală a blocului multietajat № 27, de pe strada Milescu-Spătaru de la Ciocana. Locuitorii blocului vecin, № 23, s-au adresat în repetate rînduri autorităților locale, insistînd să verifice legalitatea construcției casei pe teritoriul curții lor. „Durerile de cap“ ale acestor locatari au devenit acțiunile companiei «Creativ Invest Grup», care începînd cu luna iulie 2016 întreprinde încercări de a construi blocul № 27 de pe strada Milescu-Spătaru, fără acordul locuitorilor din blocului vecin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?