X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Germania are un nou premier

28 iun. 2017,, 16:00   Externe
1835 0

Daniel Guenther, din partea Uniunii Creștin Democrate (CDU), formațiunea politică a cancelarului Angela Merkel, a fost ales miercuri premier al landului Schleswig-Holstein, din nordul Germaniei, la prima sesiune a noului parlament regional, transmite DPA.


La aproape două luni după ce precedentul guvern a fost înlăturat prin alegeri, partidul conservator CDU, Partidul Liberal Democrat (FDP) și Verzii au semnat marți un acord de coaliție de 114 pagini.

Cele trei formațiuni dețin împreună 44 din cele 73 de locuri din parlamentul regional. CDU va avea trei ministere în noul cabinet, în timp ce FDP și Verzii — cîte două.

Verzii s-au aflat anterior în coaliție cu Partidul Social-Democrat (SPD) și cu un partid regional, Asociația Votanților din sudul Schlewigului, dar această formulă a pierdut majoritatea în urma alegerilor din 7 mai.

Noua alianță de trei partide — denumită 'jamaicană', cu referire la similitudinea între culorile celor trei partide și steagul negru-galben-verde al Jamaicăi — nu este prima de acest fel în Germania: o coaliție anterioară formată în landul Saar în 2012 s-a destrămat după trei ani de funcționare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?