Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

65 de lucrări anulate la primul examen de bacalaureat

4 iun. 2013,, 17:53   Societate
7899 5
Foto: radiochisinau.md
Camerele de supraveghere de la centrele de examinare au înregistrat primele încălcări. Astfel, astăzi, în 29 de centre au fost anulate 65 de lucrări, iar elevii au fost excluși de la examen. Acest lucru a fost anunțat astăzi de către vice-ministrul Educației, Igor Grosu.

Potrivit ministerului, primul examen a trecut în general bine, cu toate acestea, au fost înregistrate mai multe cazuri de încălcări.

"Ziua de astăzi a arătat că decizia Ministerului Educației de a instala camere video în centrele de bacalaureat a fost justificată. Din păcate, au existat mai multe tentative de copiere. Și acești candidați au fost excluși de la examen, lucrările lor au fost anulate și ei vor susține examenul deja în anul viitor", a subliniat Grosu.

Potrivit lui, modalitatea cea mai răspîndită de copiere a fost telefonul mobil.
"Spre regret, unii observatori au tolerat copiatul și în raport cu ei vom aplica sancțiuni. Vom continua să examinăm toate înregistrările video pentru a vedea dacă au mai fost încălcări – lucrările vor fi anulate, dar acest lucru va fi cunoscut pe 29 iulie", a menționat viceministrul.

El a mai spus că vor fi pedepsiți și președinții centrelor de examinare, unde a fost înregistrat cel mai mare număr de încălcări.

Astăzi, primul examen de bacalaureat la limba și literatura română a fost susținut de peste cinci mii de liceeni în 70 de centre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?