Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

"Freedom Moldova" a condamnat agresarea jurnalistei de la Chişinău

27 iun. 2017,, 10:10   Societate
1463 0

Fondul pentru apărarea drepturilor omului "Freedom Moldova" a condamnat agresarea jurnalistei de la Chişinău, care pe 19 iunie a încercat să fotografieze într-un magazin o chiflă cu termenul de valabilitate expirat.

"O asemenea violenţă ca răspuns la o acţiune absolut legală a omului, violenţă în scop de răzbunare, de a ascunde încălcările grave ale legislaţiei, violenţă asupra unei femei - reprezintă nimic altceva decît o crimă. Ceea ce au făcut cei doi indivizi este o crimă cinică, pentru care trebuie să răspundă", se arată în declaraţia Fondului,.

În opinia autorilor săi, acest caz abordează o mulţime de probleme în societate, printre care: atitudinea faţă de locurile publice ca faţă de proprietate privată, unde antreprenorii îşi permit să fie grosolani, să înşele, să-şi impună regulile şi chiar să lovească; autorizarea de către primărie şi centrul de sănătate publică a amplasării chioşcului în imediata apropiere de porţile unei biserici; procese-verbale administrative pentru "încălcarea normelor sanitare", care pot fi atacate în judecată sau pur şi simplu care au fost achitate, continuînd să obţină venituri mari, inclusiv din vînzarea alcoolului, fără respectarea minimă a cerinţelor fiscale şi sanitare; folosirea legii privind protecţia datelor personale ca justificare pentru compor tamentul barbar faţă de oameni.

"Freedom Moldova" susţine că de interpretarea eronată a noţiunii de "protecţia datelor cu caracter personal" se fac vinovate multe structuri de stat, care folosesc legea pentru a închide procesele judecătoreşti, pentru a-i refuza societăţii şi presei dreptul la informaţie.

Fondul atrage atenţia organelor de drept la prezenţa în dosar a circumstanţelor agravante, prevăzute în Codul penal, precum comiterea infracţiunii asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească.

"Orice deviere de la această regulă trebuie să fie suprimată şi pedepsită. De aceea Fondul şi întreaga societate aşteaptă o reacţie fermă şi imediată a organelor de drept pe marginea acestui caz", se arată în declaraţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?