Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

BAC 2013: primii candidați, prinși copiind

4 iun. 2013,, 14:49   Societate
10145 2
Foto : edu.md
Trei candidați la bacalaureat, din UTA Găgăuzia, au fost dați afară de la examenul de astăzi, pentru că au fost surprinși de camerele de luat vederi în timp ce copiau. Elevii încercau să folosească telefoanele mobile. Acest lucru a fost remarcat de responsabilii de la Ministerul Educației, scrie gagauzinfo.md.

Primul incident a avut loc la Liceul Teoretic ”Dumitru Caraciobanu”. Primul elev din cei trei scria testul într-o sală cu 70 de candidați, monitorizați de două camere de supraveghere. La scurt timp după ce acesta a folosit telefonul mobil, de el s-a apropiat un examinator, care a fost ghidat prin telefon de un colaborator al ministerului.

Un alt elev susținea testul la Liceul Teoretic ”N. Tretiakov”. El a fost prins copiind și a rămas și fără telefonul mobil, și fără de lucrare. Nu după mult timp, un al treilea elev a fost surprins inspirîndu-se de pe telefonul mobil, scrie gagauzinfo.md.

Anterior, Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat o decizie, prin care se opunea instalării camerelor de supraveghere în centrele de BAC. Inițiativa însă a fost abrogată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?