Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon îi răspunde lui Băsescu

26 iun. 2017,, 15:22   Politică
10709 22

Prin declarațiile și acțiunile lui Băsescu se confirmă bănuielile că o parte însemnată a clasei politice de la București dorește lichidarea statalității moldovenești.

Astfel a comentat președintele Igor Dodon declarațiile sarcastice la adresa sa făcute de fostul președinte al României Traian Băsescu ieri, la congresul Partidului Unității Naționale, proiect politic inițiat de Anatol Șalaru.

„Băsescu este unul dintre cei mai radicali și mai ridicoli exponenți ai unionismului, dar nu este unicul”, a reacționat Dodon. El l-a acuzat pe Băsescu de faptul că țintește lichidarea statului Republica Moldova.

„Campania propagandistică "Basarabia – pămînt românesc" a fost lansată pe timpul lui Băsescu. El în mod deschis a susținut și continuă să susțină partidele extremiste și antistatale din Republica Moldova. Toată această propagandă unionistă a dăunat mult relațiilor de încredere dintre Chișinău și Tiraspol. Dar tocmai acesta e unul dintre obiectivele unioniștilor – să nu permită reîntregirea Republicii Moldova, fiindcă o Moldovă reîntregită nu va putea fi anexată la România, iar trupele NATO nu vor putea ajunge pe Nistru”, a declarat Dodon.

Șeful statului prognozează că proiectul politic al lui Șalaru și Băsescu va eșua în Moldova, așa cum „au terminat-o rușinos” liberalii Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu. „Traian Băsescu obișnuiește să-și îngroape proiectele politice pe termen lung. A falimentat politic în România, unde este anchetat penal. La Chișinău au falimentat zgomotos adepții lui liberali: Ghimpu și Chirtoacă. La fel de rușinos vor falimenta actualii unioniști în frunte cu Ana Guțu și Anatol Șalaru. În Moldova, unioniștii s-au autocompromis de fiecare dată. Așa va fi și de acum încolo, inclusiv cu ajutorul unora ca Băsescu”, a adăugat Dodon.


Demnitarul a salutat faptul că fostului președinte al României nu i-a reușit să devină cetățean al Republicii Moldova.

„Eu sînt convins că asemenea personaje negative nu merită cetățenia statului nostru. Nu știm ce vrea Băsescu mai mult: să facă politică în Moldova sau să fugă de răspunderea penală din România, unde el are mari probleme legate de corupție și abuz de putere. Eu încurajez justiția din România să-l ajute pe Băsescu să facă Unirea și alte uniri în pușcărie”, a ironizat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?