Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Opt ani de la moartea lui Michael Jackson

26 iun. 2017,, 16:41   Externe
1749 0

Au trecut opt ani de cînd Regele muzicii pop, Michael Jackson a murit la doar 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente, dar familia sa încă mai susține că superstarul a fost ucis.

Cu toate că medicii au stabilit în urma autopsiei că moartea sa a survenit în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de un anestezic foarte puternic, administrat chiar de medicul lui personal, Conrad Murray, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru crimă involuntară, familia sa crede că în spatele morții artistului a stat altcineva.

Fratele mai mare al lui Michael Jackson, Jermaine Jackson, spune că el crede că „mai mulți oameni”, în afară de medicul condamnat, Conrad Murray, sînt de vină pentru moartea fratelui său înaintea celei de-a 8-a aniversări a decesului acestuia, scrie Fox Business.

„Voi spune doar observația mea cu privire la tot ce s-a întîmplat și cînd s-a întîmplat. Eu cred că el [Conrad Murray] era doar un deget la o mînă mai mare, erau mai mulți oameni implicați în a lua viața fratelui meu, dar spiritul lui Va trăi. El este cu noi tot timpul”, a declarat Jermaine Jackson.


Conrad Murray, care a fost medicul personal al lui Michael Jackson în momentul morții sale în 2009, a fost condamnat la patru ani de închisoare în 2011 pentru administrarea unei doze letale de propofol – un anestezic folosit în spitale. Medicul a fost eliberat după doi ani, în 2013.

La începutul acestei luni, Trinidad și Tobago Newsday au scris că Medical Board din Trinidad și Tobago (MBTT) investighează afirmațiile potrivit cărora Murray tratează pacienții dintr-o unitate medicală locală fără licență. Cu toate acestea, o săptămînă mai tîrziu, Trinidad Express a raportat că Murray este înregistrat la MBTT și este înregistrat ca și consultant cardiovascular. Medicului îi este interzisă practicarea medicnii în Statele Unite, dar din punct de vedere juridic are voie să practice în alte țări.

Jermanin a spus însă că nu îl interesează ce se întîmplă acum cu Conrad Murray. „Chiar nu știu prea multe despre el. Nu-mi pasă. Nu-mi pasă unde se duce „.

Opt ani de la moartea lui Michael Jackson. Paris Jackson: Tatăl meu a fost ucis

Paris Jackson a dat un interviu șocant în revista Rolling Stone la începutul acestui an. Ea susține că tatăl ei a fost ucis. „Tatăl meu vorbea mereu despre oameni care ar fi dorit să-l elimine. Și la un moment dat chiar a spus că urmează să fie ucis. Toate dovezile indică acest lucru. Știu că sună a conspirație, dar adevărații fani și familia știu exact. A fost o inscenare”.

În schimb, Paris Jackson recunoaște că nu știe exact cine l-a omorît pe tatăl ei, dar a explicat că acesta a avut o avere de miliarde și că mulți apropiați ai lui i s-au transformat în dușmani.

Paris avea 11 ani, cînd tatăl ei a murit în 2009, în urma unui stop cardiac cauzat de o combinație letală de medicamente, medicul acestioa, Conrad Murray, fiind condamnat la patru ani de închisoare pentru moarte lui.

Tînăra de 18 ani îi învinovățește pe doctorul de moartea lui Michael, dar susține că ceva mult mai sinistru se ascunde în spatele morții lui și vrea să se facă dreptate.

Opt ani de la moartea lui Michael Jackson. 50 de ani de la lansarea Jackson 5

În anul în care familia comemorează opt ani de la plecarea în neființă a lui Michael, frații săi au decis să meargă mai departe, motiv pentru care au plecat într-un turneu aniversar Jackson 5. „Oamenii pot spune ce vor despre noi, dar la sfîrșitul zilei, am fost familie, ne-am avut unii pe alții și înainte de succes, așa că vom continua să fim o familie”.

Fratele cel mai mare dintre Jacksoni spune că familia se concentrează pe vindecare și încearcă să o ia de la început, motiv pentru care el și frații săi Tito, Jackie și Marlon au decis să meargă în turneu pentru a sărbători 50 de ani de la lansarea lui Jackson 5. Și, deși Michael nu este prezent fizic alături de frații săi, Jermaine adaugă: „El este cu noi tot timpul, este cu noi pe scenă și îi simțim lipsa în fiecare zi”.

Pe 25 iunie 2009, Michael Jackson, unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile, a încetat din viață. Vestea a căzut ca un șoc pentru fanii artistului din întreaga lume, iar teoriile conspirației nu au lipsit, mai ales că regele muzicii pop a fost o persoană extrem de controversată.

Lucruri odioase despre viața megastarului au ieșit la iveală în ultimii ani, ce îl descriu drept un prădător dement, obsedat de sex și droguri, care-şi manipula victimele, folosind imagini sexuale explicite sadice cu sînge şi animale sacrificate, cu acte sexuale perverse, pentru a-i momi şi a-i face să se supună pe copii. Însă, Paris, fiica acestuia, i-a luat apărarea și a declarat că aceste informații sînt niște „mizerii” și a rugat presa să nu-i mai „calomnieze” tatăl.

Michael Jackson, viața de familie

Viața personală a lui Michael Jackson a iscat numeroase scandaluri de-a lungul timpului, mai ales din cauza înfățișarii lui, care a suferit modificări încă din anii ’70, devenind tot mai alb datorită bolii de care suferea, vitiligo.

A fost căsătorit de două ori și este tatăl a trei copii, Prince Michael, Paris Katherine şi Blanket II, provocînd multe controverse în legătură cu creșterea lor. Ei nu apăreau în public decît ascunşi în spatele unor măşti şi eşarfe, tatăl lor considerînd că în acest mod îi fereşte de curiozitatea fanilor şi a paparazzilor. Marele public a descoperit prima oară chipurile celor trei copii la ceremonia de omagiere a starului, organizată la Staples Center din Los Angeles, în iulie 2009.

Michael Jackson este unul dintre puținii artiști care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Printre alte realizări se numără și 13 recorduri Guinness World, incluzînd recordul pentru „ cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii American Music Awards, 12 premii World Music Awards, 17 single-uri numărul unu în Statele Unite, dintre care patru ca membru al formației The Jackson 5 și vînzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vînduți artiști din istorie.

Cele mai interesante lucruri despre Michael Jackson: A fost rege în Africa de Vest

  • Videoclipul piesei „Billie Jean” a fost primul videoclip al unui artist de culoare difuzat la MTV.
  • Jackson deţinea drepturile de difuzare pentru imnul statului Carolina de Sud, „Carolina on My Mind”.
  • Artistul a primit un premiu în 1984 din parte preşedintelui american Ronald Reagan, pentru sprijinul acordat celor care luptau cu alcoolul şi drogurile.
  • A apărut pe timbrele din Virgin Island, la mijlocul anilor ’80, după ce locuitorii l-au votat ca fiind personalitatea pe care vor să o vadă şi să o onoreze.
  • „Thriller” rămîne cel mai bine vîndut album al tuturor timpurilor.
  • Cîteodată, Michael purta o eşarfa neagră la mînă pentru a aminti fanilor de suferinţele copiilor din lume.
  • Pentru mişcările lui originale de dans, pe care le-a făcut pentru prima dată în 1983, s-a inspirat de la nişte dansatori văzuti pe stradă, în faţa unui hotel.
  • Jackson a dedicat albumul din 1997 „Blood On The Dancefloor” lui Elton John.
  • Michael era vegetarian.
  • Jackson era rege cu adevărat în Africa de Vest, unde i s-a dat un titlu regal de către locuitorii din Gabon, în 1992.
  • Videoclipul piesei „Thriller” a fost votat de mai multe ori cel mai bun clip al tuturor timpurilor.
  • Michael a primit un premiul MTV in 1994 pentru cea mai bună piesă de film, „Will You Be There” din ” Free Willy”.
  • Videoclipul piesei „Scream” alături de sora sa, Janet Jackson, este cel mai scump clip din istorie. A costat peste 7 milioane de dolari.
  • Cîntăreţul avea mai multe porecle- Jacko, Wacko Jacko, The King of Pop sau MJ. Prietenii apropiaţi îi spun Smelly!
  • Printre lucrurile pe care le făcea înainte de un concert era şi acela că bea apa caldă în care a pus o anumită marcă de bomboane.
  • A inventat pantofi sport care să le permită dansatorilor să se aplece în faţă şi în spate şi care par să sfideze gravitaţia.
  • Actorul din seria „Singur acasă”, Macauley Culkin e naşul a doi dintre copiii lui Jackson, Paris şi Prince Michael.
  • Culkin l-a ajutat pe Michael să facă designul parcului de distracţii de la ferma Neverland.
  • Jackson a cîştigat cel mai mare număr de premii Grammy într-un singur an, opt. Prestaţia cîntăreţului în pauza SuperBowl-ului din 1993 este programul care a adus cea mai mare audienţă din istoria televiziunilor americane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?