X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

În Chişinău va fi intensificată combaterea comerţului stradal

26 iun. 2017,, 13:00   Capitala
4227 1

Poliţia nu are de gînd să se limiteze la zona Pieţei Centrale pentru combaterea comerţului spontan pe străzile Chişinăului.

Organele de drept intenţionează să evacueze vînzătorii neautorizaţi pentru început din sectorul Centru, apoi şi din alte zone ale oraşului. Acest lucru a fost menționat în cadrul şedinţei de luni, 26 iunie, a serviciilor operative ale primăriei de către Silviu Muşuc, şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Chişinău, comunică NOI.md.

Lupta cu comerţul spontan, judecînd după planurile poliţiei, va depăşi cu mult perimetrul Pieţei Centrale. „Acţiunile noastre au dus la faptul că de pe unele străzi adiacente Pieţei Centrale au dispărut mesele şi tejghelele improvizate de comerţ. Intenţionăm să extindem perimetrul acţiunilor de combatere a comerţului neautorizat şi în alte zone ale sectorului Centru”, a dat asigurări opiniei publice şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Chişinău.


După finalizarea operaţiunii organelor de drept, în centrul oraşului astfel de măsuri față de comerţul spontan vor fi întreprinse şi în alte sectoare ale Chişinăului. Silviu Muşuc nu a numit locurile posibile unde se vor opera “purificări”, dar a spus că poliţia va anunţa despre acţiunile sale în continuare în această direcţie.

Precizăm că operaţiunea comună a poliţiei şi carabinierilor pentru evacuarea vînzătorilor neautorizaţi de pe teritoriul adiacent Pieţei Centrale a fost realizată pe 15 iunie. Atunci comercianţii au fost indignaţi de acţiunile organelor de drept şi s-au încăierat cu unii dintre ei. În urma altercaţiilor au avut de suferit doi carabinieri şi un poliţist de patrulare, iar vînzătorii au blocat circulaţia automobilelor pe străzile Bulgară şi Mitropolitul Varlaam. Pe acest caz a fost intentat un dosar penal, în cadrul căruia au fost reţinute cinci persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?