X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Troleibuzele fără fir „le vor face concurență“ autobuzelor chișinăuiene

26 iun. 2017,, 11:50   Capitala
2793 1

Introducerea troleibuzului de rută № 30 pînă la Aeroportul Internațional va duce la modificarea traseelor de circulație a unor autobuze.

Modificările, potrivit directorului ÎM "Parcul Urban de Autobuze", Iacob Capcelea, „vor fi nesemnificative“, declarația fiind făcută, luni, 26 iunie, la ședința serviciilor operaționale ale Primăriei, relatează NOI.md.

În ziua lansării troleibuzului pe baterii cu acumulatoare, care va circula pînă la Aeroport, vor fi operate modificări în orarul unor autobuze. Potrivit informațiilor oferite de directorul ÎM "Parcul Urban de Autobuze", marți, 27 iunie, pasagerii nu vor fi transportați cu autobuzul «A Express», iar locuitorilor din Vatra le va fi oferită posibilitatea de a ajunge la stația-terminus a troleibuzului №30 cu autobuzele de pe ruta №20, care va fi reluată. În continuare autobuzul «A Express» va circula de la satul Vatra pînă la Aeroportul Internațional la același interval, pe care l-a respectat și mai înainte.


Șeful Regiei Transport Electric (RTEC) Gheorghe Morgoci, la rîndul său, a comunicat că deschiderea festivă a liniei de troleibuz № 30, va avea loc pe 27 iunie, în fața Primăriei, la ora 9:00. Toate cele cinci unități de transport pe baterii implicate în circulația pe această rută vor fi lansate în mod oficial pe linie. Toți doritorii au fost invitați să participe la ceremonia de deschidere, acestora le va fi permis să testeze „gratis“ unitățile de transport pînă la Aeroport și înapoi.

Precizăm că pe linia rutei troleibuzului № 30, începînd de pe strada 31 august și pînă la Aeroportul International de pe 27 iunie vor circula cinci troleibuze pe baterii cu acumulatoare. Troleibuzul № 30 va circula pe traseul stabilit: pe strada 31 august - pe bulevardul Ștefan cel Mare, apoi pe viaduct și bulevardul Dacia pînă la Aeroportul Internațional. Troleibuzele fără fir, care vor începe să circule la Chișinău, pot să se deplaseze fără a fi conectate la sursa de alimentare aproximativ 50 km.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?