SUA așteaptă ca Moldova să-i pedepsească pe vinovații de ”jaful secolului”

SUA așteaptă ca Moldova să-i pedepsească pe vinovații de ”jaful secolului”

Statele Unite ale Americii așteaptă ca Moldova să tragă la răspundere persoanele vinovate de frauda bancară și să recupereze activele sustrase.

Declarația a fost făcută de către Bridget Brink, asistent adjunct al secretarului de stat al SUA, în cadrul unei cine de lucru desfășurate la Chișinău cu președintele Parlamentului al Republicii Moldova, Andrian Candu, relatează NOI.md.

Bridget Brink s-a aflat la Chișinău cu ocazia relansării dialogului strategic dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.

Spicherul Parlamentului a mulțumit pentru suportul SUA în promovarea reformelor democratice și disponibilitatea de a acorda asistență pentru transformările prin care trece Moldova.

În cadrul dialogului au fost abordate subiecte de pe agenda relațiilor moldo-americane, securitatea informațională, inclusiv combaterea propagandei, precum și situația social-politică din țară, proiectul de modificare a sistemului electoral, precum și agenda de integrare europeană pe care autoritățile sînt hotărîte să o implementeze exemplar.

Părțile au salutat programul Moldovei cu FMI și au reiterat importanța tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de frauda bancară, precum și recuperarea activelor fraudate.

S-a specificat că relansarea dialogului strategic va crește intensitatea cooperării moldo-americane urmînd ca anul acesta să fie create și convocate grupurile de lucru, inclusiv pentru justiție, securitate și apărare, combaterea corupției, combaterea traficului de ființe umane.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load