Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Adio taxatori! Vom putea circula cu troleibuzul folosind cardul

4 iun. 2013,, 09:46   Societate
6491 4
Foto: forum.transira.ro
Peste un an chișinăuienii ar putea circula cu troleibuzul în baza unui card electronic. Potrivit Regiei transport electric a Municipiului Chișinău, sistemul de etichetare electronică urmează a fi implementat de către o firmă specializată în domeniu, de la București.

”Este un sistem modern de etichetare. Călătorul va trebui să procure de la noi de la regie sau de la chioșcurile noastre un card. În baza acestuia el va putea călători în troleibus. Nu va mai trebui să scoată bani din buzunar pentru a achita tichetul, dar se va apropia cu acest card de un aparat special care îi va elibera tichetul”, a declarat șeful Regiei transport electric, Gherghe Morgoci.

Cît privește taxatorii, acesta a specificat că nimeni nu va fi concediat. ”Vor fi anumite reprofilări odată cu implementarea sistemului. Însă nu se prevede să aruncăm taxatorii în stradă. Vom încerca să le oferim alte funcții în cadrul Regiei, de exemplu de controlor”, a precizat Gheorghe Morgoci.

Anterior, Direcția generală transport public și căi de comunicație a Primăriei Chișinău anunța că prin intermediul acestui sistem ar putea fi diminuată taxa pentru o călătorie cu troleibuzul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?