Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Expiră termenul de înscriere la concursul de proiecte de eficiență energetică

23 iun. 2017,, 17:20   Economie
1653 0

Termenul limită de depunere a cererilor de participare la un concurs de proiecte privind sporirea eficienței energetice și soluționarea problemelor legate de schimbările climatice în țările Parteneriatului Estic, inclusiv Moldova, va expira săptămîna viitoare – la 30 iunie.

Comisia Europeană a anunțat pe 10 mai un concurs pentru a sprijini autoritățile locale în realizarea măsurilor incluse în planurile de acțiuni pentru dezvoltarea durabilă în domeniul energetic (SEAPs) și planurile de acțiuni privind dezvoltarea durabilă a energiei și climei (SECAPs).

Autoritățile publice locale și organizațiile neguvernamentale din țările participante pot miza pe granturi pentru elaborarea în comun și realizarea proiectelor de investiții în conformitate cu planurile de acțiuni.

Se acordă prioritate proiectelor orientate spre îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor din sectorul public, iluminatului stradal și sistemelor de încălzire, transportului public; realizarea unei politici energetice mai durabile la nivel local; economisirea energiei, reducerea emisiilor de CO2, micșorarea cheltuielilor de exploatare și producția de energie electrică în baza surselor de energie regenerabile. În cadrul acestui concurs UE va aloca 10 milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?