BNM explică de ce nu poate face publice informațiile din investigația Kroll

BNM explică de ce nu poate face publice informațiile din investigația Kroll

Strategia de recuperare a banilor furați din sistemul bancar din Moldova urmează a fi validate în iulie curent, următoarea rundă fiind începerea procesului de recuperare a banilor furați, notează NOI.md cu referire la un comunicat al BNM.

Potrivit BNM, este foarte important să fie păstrată confidențialitatea rezultatelor investigației și a acțiunilor în justiție propuse, în vederea maximizării oportunităților de recuperare a fondurilor delapidate. Pe lîngă inițierea etapei de recuperare a activelor, investigația și analiza suplementară a fraudei va continua pentru a sprijini procedurile juridice în curs de desfășurare și pentru a obține cît mai multă claritate și probe despre beneficiarii fraudei.

La această dată, BNM nu a primit încă un raport final al anchetei Kroll, care este în desfășurare. La recepționarea raportului, Banca Națională a Moldovei se va angaja în discuții cu compania Kroll pentru a evalua oportunitatea de a publica rezultatele anchetei și ridica restricțiile inerente de confidențialitate. Între timp, compania Kroll va continua să prezinte, în mod regulat, note informative Băncii Naționale a Moldovei. La rîndul său, BNM va informa publicul despre progresul anchetei internaționale și procesul de recuperare a banilor delapidați.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load