X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Jucătorilor de tenis din Kosovo nu li s-a permis să intre în Moldova

23 iun. 2017,, 12:10   Sport
2931 0

Reprezentanții echipei naționale de tenis din Kosovo au calificat refuzul de a le fi eliberate vize de intrare în Moldova drept ilegal.

În mijlocul lunii iunie sportivii urmau să sosească la Chișinău pentru participarea la turneul de grup „Cupa Federației“ la Tenis, dar în ultimul moment le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, informează NOI.md.

Echipei de tenis de femei din Kosovo, potrivit informațiilor portalului balkanInsight.com i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Republicii Moldova cu două zile înainte de începerea „Cupei Federației“, care s-a desfășurat la Chișinău de pe 12 pînă 17 iunie. Potrivit celor relatate de către antrenorul țării balcanice Arben Islami, solicitanților de vize li s-a comunicat că aceasta a fost decizia Guvernului Republicii Moldova, care nu recunoaște în mod oficial independența Kosovo. Totodată, el a menționat că Federația de Tenis a Moldovei a insistat asupra necesității de eliberare a vizelor pentru echipa națională din Kosovo, dar opinia federației sportive de profil a fost ignorată de autorități.

Evoluarea la „Cupa Federației“ de la Chișinău ar fi putut deveni a doua oară, cînd echipa națională de femei din Kosovo ar fi participat la cel mai prestigios turneu din lumea tenisului. Pentru prima dată de cînd Kosovo și-a proclamat independența față de Serbia, echipa ei a luat parte la „Cupa Federației“ în anul 2016, cînd a plecat în Muntenegru. Sportivii din Kosovo, potrivit spuselor lui Arben Islami, anul acesta au fost „de trei ori mai motivați, decît un an înainte și nimeni nu s-a așteptat că situația va evolua după un astfel de scenariu“. „Sîntem revoltați de decizia autorităților Moldovei și o considerăm ilegală“, a conchis antrenorul din Kosovo.


Menționăm că pentru a doua oară Moldova găzduiește turneul grupei a treia a zonei Euro-africane a „Cupei Federației“, care a avut loc în perioada 12-17 iunie, pe corturile de tenis ale Școlii Republicane Sportive Specializate de Tenis din Chișinău. Pentru victoria în cel de-al doilea grup, mai prestigios, au concurat 15 echipe de femei din Europa și Africa. Potrivit totalurilor turneului, echipele Moldovei și Greciei și-au asigurat ridicarea în clasament.

Viza.md reamintește că în Republlica Moldova paşapoartele eliberate de autoritățile din Kosovo nu sînt recunoscute, iar intrarea resortisanților din regiune în Republica Moldova poate fi rezolvată în baza pașaportului emise de Republica Serbia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?