Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Moldova va lupta cu infracţiunile săvîrşite cu utilizarea IT

23 iun. 2017,, 09:09   Ştiinţă şi IT
2549 0

Moldova va lupta în cadrul CSI cu crimele informaţionale.

Parlamentul Moldovei a aprobat în acest sens Programul de cooperare a ţărilor CSI în lupta cu infracţiunile săvîrşite cu utilizarea tehnologiilor informaţionale pentru anii 2016-2020.

Potrivit documentului, Republica Moldova va participa la punerea în aplicare a Concepţiei de cooperare a statelor-membre CSI în lupta cu infracţiunile săvîrşite cu utilizarea tehnologiilor informaţionale doar în măsura în care acţiunile sau proiectele respective nu vor intra în conflict cu obligaţiile internaţionale ale RM.

Importanţa programului este condiţionată de necesitatea unei reacţii adecvate a ţărilor CSI la noile scheme de comitere a infracţiunilor cu utilizarea tehnologiilor informaţionale. Obiectivul principal constă în desfăşurarea activităţilor comune, a investigaţiilor comune, precum şi în asigurarea securităţii informaţionale.

Documentul nu prevede modificări în legislaţia naţională în conformitate cu legile ţărilor CSI. Proiectul mai prevede asigurarea informaţională şi ştiinţifică a cooperării. De asemenea, urmează a fi dezvoltată cooperarea cu organizaţiile internaţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?