X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Eficiența energetică – în atenția antreprenorilor de pe ambele maluri ale Nistrului

22 iun. 2017,, 17:40   Economie
2083 0

Moldova trebuie să-şi sporească eficienţa energetică pentru dezvoltarea economiei. O declaraţie în acest sens a făcut viceministrul Economiei Vitalie Iurcu joi, în cadrul unui forum de afaceri privind eficienţa energetică.


La forum au participat experţi şi antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului interesaţi de utilizarea eficientă a resurselor energetice.

Viceministrul a menţionat că forumul reprezintă o bună oportunitate pentru antreprenori, investitori şi autorităţi de a stabili o cooperare.

"Utilizarea eficientă a energiei electrice reprezintă un pas important pentru dezvoltarea Moldovei. Scopul nostru este fabricarea de noi produse care să reducă consumul de energie. Acest lucru necesită tehnologii inovatoare, fabrici şi dorinţă din partea autorităţilor", a spus el.

Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagotti, a declarat că guvernul ţării sale este dispus să sprijine proiectele Moldovei de dezvoltare a eficienţei energetice.

"În ultimii ani relaţiile de afaceri dintre Italia şi Moldova s-au consolidat, de aceea dorim să ajutăm Moldova. Tarifele pentru iluminare, încălzire, răcire cresc vertiginos, de aceea este necesar să fie luate măsuri pentru a soluţiona această problemă. Utilizarea energiei din surse regenerabile va ajuta cetăţenii să-şi reducă cheltuielile, iar crearea fabricilor de producere a biocombustibililor va genera crearea locurilor de muncă", a spus ea.

Forumul s-a desfăşurat în cadrul Săptămînii Europene a Energiei Durabile, cu sprijinul Programului "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului", finanţat de UE şi implementat de PNUD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?