X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ilan Șor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare

21 iun. 2017,, 18:10   Politică
11043 11

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare.

Decizia în cauză a fost anunțată miercuri, 21 iunie, la Judecătoria sectorului Buicani. Verdictul poate fi atacat la Curtea de Apel, în termen de 15 zile, relatează NOI.md.

Primarul de Orhei a fost condamnat pentru două capete de acuzare cu caracter financiar, pe un cap de acuzare fiind condamnat la șase ani de închisoare, pe celălalt - la trei. Prin adunarea sentințelor judecătorii au decis că Ilan Șor trebuie să stea la închisoare timp de 7,5 ani. Verdictul a fost anunțat de către judecătorul Andrei Niculcea.


La finalul ședinței de judecată procurorul Andrei Băieșu a declarat că Procuratura Anticorupție „nu este pe deplin mulțumită de decizia instanței de judecată, pedeapsa trebuia să fie mai dură“. De asemenea, el a comunicat că proprietățile lui Ilan Șor vor fi confiscate. Avocatul condamnatului, Denis Ulanov, la rîndul său, a menționat că apărarea va insista asupra faptului ca sentința să fie anulată sau să-i fie aplicată una mult mai blîndă.

Ilan Șor este unul dintre figuranții cazului fraudei în proporții deosebit de mari comise în timpul aflării sale la postul de președinte al Consiliul de administrație al «Băncii de Economii». Primarul de Orhei a fost reținut la 22 iunie 2016 și a fost pus sub arest preventiv în Izolatorul CNA. În luna august a aceluiași an a fost transferat în arest la domiciliu.

Anterior, reprezentanții Procuraturii Anticorupție le-au declarat reporterilor că vor insista asupra faptului ca Ilan Șor să fie condamnat la 19 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții. Avocații fostului președinte al Consiliului de administrație al «Băncii de Economii» au calificat cererile procurorilor ca fiind „nefondate“, deoarece „clientul lor a cooperat strîns cu ancheta“.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?