X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Cehia a fost decretată stare de urgenţă

3 iun. 2013,, 09:22   Externe
3491 1
Foto : itar-tass.com
Guvernul Cehiei a decretat stare de urgenţă în ţară din cauza inundaţiilor din Praga şi alte oraşe, unde rîurile au ieşit din matcă.

În diferite regiuni ale ţării continuă evacuarea populaţiei. La Praga au fost închise minimum opt staţii de metrou.

Pe malul rîului Vltava, pompierii au instalat baricade din metal, iar voluntarii pun saci cu nisip.

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa în Cehia. Alte patru sînt date dispărute. Circulaţia rutieră şi feroviară este întreruptă într-o serie de zone.

În Austria, o persoană a murit, iar două au fost date dispărute în urma unor alunecări de teren, iar alte peste 300 de persoane au fost evacuate, potrivit autorităţilor. Starea de alertă a fost decretată în cea mai mare parte a provinciilor occidentale din Vorarlberg, Tirol şi Salzburg, dar şi din provincia Austria Superioară, în nord.

Cel puţin 240 de locuitori din provincia Salzburg şi 80 delocuitori din Tirolul vecin au fost evacuate de la domicilii, ameninţate de ape. Traficul feroviar a fost întrerupt în numeroase zone în provinciile Salzburg şi Tirol.

În Germania, ploi torenţiale au fost înregistrate la Bade-Würtemberg (sud-vest), Bavaria (sud), Saxonia şi Turingia (est), provocînd revărsarea a numeroase cursuri de apă. Cancelarul Angela Merkel a asigurat populaţia de "susţinerea Guvernului federal".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?