Banca Națională, somată să publice raportul Kroll 2

Banca Națională, somată să publice raportul Kroll 2

Platforma „Demnitate și Adevăr” cere Băncii Naționale a Moldovei să facă public cel de-al doilea raport al companiei Kroll privind fraudele din sistemul bancar, comunică NOI.md.

Exponenții formațiunii susțin că interesul public asupra acestei chestiuni, inclusiv din partea partenerilor externi, este unul sporit, iar concluziile investigației Kroll nu trebuie trecute sub tăcere.

„Cerem Băncii Naţionale a Moldovei, în calitate de beneficiar şi comanditar al investigaţiei respective, să dea publicităţii cel de-al doilea raport, dat fiind faptul că interesul public asupra acestei chestiuni este superior oricăror subterfugii şi şiretlicuri la care apelează regimul. Cu atît mai mult cu cît şi partenerii de dezvoltare ai ţării noastre au solicitat în repetate rînduri publicarea investigaţiei internaţionale”, se arată într-o declarație a formațiunii.

Aceștia au mai precizat că numele beneficiarilor reali ai „furtului miliardului” trebuie făcute publice. „În condiţiile în care Republica Moldova dispune de o justiţie arbitrară, aservită puterii, noi insistăm categoric şi răspicat asupra publicării şi informării societăţii despre rezultatele raportului respectiv, inclusiv despre partea ce ţine de beneficiarii reali ai sustragerii miliardelor din Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială”, se mai arată în declarație.

Recent, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, a anunțat că cel de-al doilea raport al companiei Kroll nu va fi publicat pînă nu vor fi identificați toți banii. El a mai anunțat că o echipă a firmei respective este aşteptată la Chișinău în prima jumătate a lunii iulie. Experții Kroll vor discuta cu autoritățile procedura de recuperare a banilor delapidaţi. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load