X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Şedinţa în dosarul lui Platon a fost amînată, la solicitarea avocaţilor

21 iun. 2017,, 10:00   Societate
2863 3

Şedinţa în dosarul lui Veaceslav Platon a fost amînată la solicitarea avocaţilor omului de afaceri, care consideră că dosarul nu trebuie să fie examinat de Judecătoria Buiucani, ci la Judecătoria Centru, regiune unde s-au produs infracţiunile ce i se incriminează lui Platon.

Avocatul Eduard Rudenco a spus că oficiile companiei de asigurări "Moldasig" şi ale altor două firme de asigurări româneşti sînt amplasate în centrul Chişinăului şi, conform procedurii, dosarul trebuie transmis la Judecătoria Centru.

"Aceasta este principala noastră cerere. Totodată, am cerut instanţei să reducă numărul angajaţilor Detaşamentului cu Destinaţie Specială "Pantera" prezenţi în sala de judecată. Astăzi, în sala de judecată erau de la cinci la şapte persoane mascate. Audierile sînt publice, însă, din cauza numeroşilor agenți de pază, în sală nu pot intra nici reprezentanţii presei, nici alte persoane. La şedinţă Platon a fost însoţit de pînă la 12 persoane înarmate", a spus el.

Rudenco i-a acuzat pe angajaţii "Pantera" de atitudine umilitoare faţă de Platon.

"Veaceslav Platon este impus să ţină mîinile la spate. Cînd el refuză să facă acest lucru, se scriu rapoarte pe numele lui şi, drept urmare, şeful Penitenciarului nr. 13, Igor Pîntea, îi interzice lui Platon să se vadă cu soţia”, a spus avocatul.

Potrivit lui, în pofida acuzaţiilor de escrocherie şi spălare de bani, clientul său nu a luat cunoştinţă de nicio pagină din dosar.

În cel de-al doilea dosar penal, Veaceslav Platon este acuzat de delapidare a mijloacelor de pe conturile companiei de asigurări "Moldasig" şi a două firme de asigurări româneşti, precum şi de spălare de bani.

Următoarea şedinţă de judecată va avea loc la 22 iunie.

În aprilie 2017 Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani privaţiune de libertate pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, în urma cărora Banca de Economii a fost prejudiciată cu peste 800 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?