Lucrările s-ar putea opri însă aici, deoarece platformele pentru colectarea vegetaţiei sînt deja pline, iar, colac peste pupăză, tocătorul pentru crengi, luat în chirie, s-a defectat săptămîna trecută.
Cea mai gravă situație este în sectorul Botanica, unde doar fiecare a doua curte a fost curăţată.
"Ne trebuie forță de muncă, transport, ca să fie zi de zi. Noi nu dovedim."
"Pe mîine au transmis 30 de grade, poimîne - 35 de grade și cum să lucrăm pe căldura asta? Mîine, poimîne toți se vor îmbolnăvi și vor pleca și cu cine rămînem?"
Și locatarii au ajuns la capătul răbdării.
"Este dezastru. Strașnic. Aici nu doar șobolani vor fi, degrabă și lupi vom avea lîngă casă."
"E mult tare. Și încă sînt grămădite, dar nu sînt tăiete de sus, din copaci. Mai trece pe acolo lume, copii și pot să cadă în cap încă. "
"E dezastru într-adevăr, se vede și lumea se revoltă, evident. De depozitat găsim unde, dar apare întrebarea ce facem cu ele după ce le depozităm.", a comunicat vicepretorul al sectorului Botanica, Boris Prepelița.
În cel mult trei săptămîni acest platou de colectare a crengilor va fi plin pînă la refuz, la fel ca alte trei amenajate în sectorul Botanica. Tocatorul luat în chirie de către autorități s-a defectat și ar putea fi pus în funcțiune abia peste o lună. Pînă atunci, oamenii care locuiesc în preajmă stau cu frica în sîn, deoarece în orice moment ar putea izbucni un incendiu.
"Într-o sară niște pațani s-au urcat acolo și au aprins nu știu ce, că ardeau oleacă. Vă închipuiți ce poate să fie? O să fie pojar."
Şi conducerea Primăriei confirmă temerile locatarilor.
"Sînt cîteva zone foarte periculoase din punct de vedere antiincendiar. Crengile acestea practic reprezintă niște ziduri întregi. Dacă izbucnește undeva incendiu, atunci nici pompierii nu știu cum vor interveni.", a afirmat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.
Consecințele intemperiei au fost lichidate în totalitate doar în sectorul Centru al Capitalei.
Adăuga comentariu