X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expiră termenul de înscriere la licitaţia de vînzare a bunurilor proprietate publică

20 iun. 2017,, 17:40   Politică
2068 0

Expiră termenul de depunere a dosarelor de participare la licitaţia de vînzare a bunurilor proprietate publică.


Surse din cadrul Agenţiei Proprietăţi Publice au relatat că la licitaţia din 21 iunie au fost expuse 10 obiecte sub formă de complexe de bunuri imobile, obiecte nefinalizate.

Cel mai scump lot este baza turistică "Moldova" din Ucraina. Pentru acest complex imobiliar, cu o suprafaţă de circa 2,2 mii de metri pătraţi, Agenţia speră să obţină cel puţin 8,1 mil. lei. Institutul de proiectări "Iprocom", al cărui capital social este de 559,9 mii de lei, are un preţ iniţial de 3,325 mil. lei, iar baza de odihnă "Lux" de la Vadul lui Vodă are un preţ iniţial de 470 de mii de lei.

Preţul iniţial total al tuturor obiectelor este de circa 13 mil. lei. majoritatea bunurilor au mai fost scoase la licitaţii, însă nu au fost solicitate. Din acest motiv, preţurile unor bunuri a fost reduse.

Licitaţia se desfăşoară în cadrul celei de-a doua runde de privatizare din acest an. Aceasta include, de asemenea, un concurs comercial şi un concurs investiţional. Totodată, la Bursa de Valori se va desfăşura licitaţia de vînzare a acţiunilor întreprinderilor cu capital de stat.

Bugetul anului 2017 prevede venituri din privatizare în sumă de 220 mil. lei. În acest an vor fi organizate trei runde de privatizare, la fel ca şi în 2016. La prima rundă au fost vîndute bunuri în valoare de aproape 80 mil. lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?