X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce caută experții Rosselhoznadzor în Moldova

20 iun. 2017,, 16:22   Economie
2695 4

Al doilea an consecutiv, la invitaţia Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, un grup de experţi ai Serviciul Federal pentru Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară Veterinară „Rossselhoznadzor” se află în misiune de serviciu în Republica Moldova.

Experţii au drept sarcină inspectarea locului de producere a materialului săditor cu prelevarea mostrelor destinat exportului în Federaţia Rusă.

În prima zi de lucru ei s-au deplasat în raionul Briceni, unde sînt fondate cele mai multe pepiniere de creştere a materialului săditor pentru livezi şi plantaţii de pomuşoare. La faţa locului, membrii grupului de lucru, în frunte cu adjuncta șefului Direcţiei „Rosselhoznadzor” pentru regiunile Oriol şi Kursk, Olga Krasovskaia, au avut o întrevedere cu directorul general ANSA, Gheorghe Gaberi. În discuţie a fost abordat subiectul perspectivei de conlucrare în domeniul respectiv, date fiind posibilităţile în creştere de producere şi export a materialului săditor în Republica Moldova şi orientarea agricultorilor din Rusia spre extinderea livezilor de pomi fructiferi.

Timp de o săptămînă experţii din Federaţia Rusă vor inspecta pepinerele din 25 de gospodării agricole din diferite regiuni ale ţării, urmînd apoi să prezinte rezultatele investigaţiilor şi acordrea dreptului de export întreprinderilor care respectă cerinţele şi standardele de creştere a pomilor altoiţi şi a butaşilor de viţă de vie. De menţionat că, în timpul apropiat, la invitaţia ANSA, în Republica Moldova se va deplasa un alt grup de experţi de la „Rosselhoznadzor”.

În conformitate cu practica internaţională, ei urmează să se documenteze cu procesele de creştere a producţiei vegetale în plantaţiile agenţilor economici care intenţionează să exporte fructe, struguri şi legume pe piaţa Federaţiei Ruse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?