X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Feroviarii ameninţă cu manifestații stradale de amploare

20 iun. 2017,, 12:01   Societate
2426 0

Dacă nu îşi vor primi salariile, de Ziua Feroviarilor, prima duminică din au­gust, cînd vor trebui să sărbătorească, angajații CFM vor ieşi la un protest de amploare.

Declaraţia îi aparţine preşe­dintelui Federaţiei Sindicale a Feroviari­lor din R. Moldova, Ion Zaporojan.

Întruniţi recent la un seminar cu activul sindical, unde s-a discutat despre apărarea drepturilor şi a intereselor membrilor de sin­dicat în condiţiile economiei de piaţă, prin­cipala problemă de care s-au plîns cei pre­zenţi a fost tergiversarea achitării salariilor.

Potrivit lui Ion Zaporojan, la ultima ședință a sindicatelor cu conducerea Căii Ferate, sindicaliștii i-au înaintat acesteia din urmă mai multe revendicări și au decis să-i acorde un răgaz de trei luni pentru ca să soluționeze solicitările, în caz contrar, vor ieși la proteste.

„Am solicitat ca salariul să fie achitat peri­oada 1-10 a fiecărei luni, nu cum achită ei, o dată într-o lună și jumătate, dar așa cum pre­vede Codul muncii. A doua solicitare preve­de ca atunci când persoanele ies în concediu să li se achite, conform graficului aprobat, și ajutorul material și indemnizațiile. Să i se dea imediat, nu peste patru luni. În plus, cerem și compensații pentru neachitarea la timp a sa­lariului. Ultima solicitare prevede majorarea salariului minim așa cum prevede hotărâ­rea de Guvern”, a spus, pentru ziarul ,,Vocea poporului”, Ion Zaporojan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?