X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

La Orhei a fost deschis un centru de îngrijire a copiilor cu boli incurabile

20 iun. 2017,, 11:14   Societate
2099 0

Luni, în satul Isacova din raionul Orhei a fost deschis primul centru din Moldova de îngrijire paliativă a copiilor cu boli incurabile.

Surse din cadrul administraţiei locale au relatat că centrul a fost construit cu ajutorul Fundaţiei Filantropice "Angelus Moldova" şi pentru început găzduieşte 15 copii.

Potrivit directorului Fundaţiei, Valerian Isac, copiii cu boli incurabile vor putea beneficia de asistenţă medicală de calitate.

"Copiii se vor afla la centru pentru un curs de îngrijire paliativă. Ei vor beneficia de serviciile medicilor instruiţi în domeniul îngrijirilor paliative, dar şi ale psihologului. Activitatea centrului este prevăzută şi pentru plasarea copiilor împreună cu părinţii, care, de asemenea, pot solicita ajutorul specialiştilor", a spus el.

Lidia David este mama unui dintre primii pacienţi ai centrului, care susţine că deschiderea centrului este o speranţă pentru copiii cu boli incurabile.

"Cu trei ani în urmă am făcut transplant de ficat. Acum, datorită echipe Hospice, vrem să venim la Centrul de îngrijire paliativă, pentru a trece un tratament", a spus ea.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că instituţia va oferi în continuare suport pentru ca aceşti copii şi familiile lor să ducă o viaţă mai bună.

Precizare: "Angelus Moldova" este o fundaţie de binefacere, deschisă la Chişinău în anul 2000. Aceasta are drept misiune de a oferi susţinere medicale, materială şi psihologică pacienţilor cu boli incurabile. Potrivit datelor statistice, anual în Moldova au nevoie de îngrijiri paliative aproximativ 25 de mii de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?