Airbus a prezentat noua versiune a celui mare avion din lume

Airbus a prezentat noua versiune a celui mare avion din lume

În cadrul Paris Air Show 2017, Airbus a anunțat oficial A380plus. Noua versiune oferă cu 80 de locuri mai mult decat A380, interior modificat, un consum cu 4% mai mic și costuri/loc reduse cu 13%.

A380plus este chipat cu noi terminații în varful aripilor (winglets) ce măsoară 4,7 metri înălțime (3,5 metri în partea de sus și 1,2 metri în partea de jos). Și interiorul a suferit modificări, fiind posibilă acum configurarea aeronavei cu 9 locuri în Premium Economy și 11 în Economy. Cu layout în 4 clase, A380plus va putea primi (în medie) pînă la 575 de pasageri. În prezent, media este de 497 locuri.

Greutatea maximă la decolare (MTOW) va fi de 578 tone, iar autonomia va fi mai mare cu 555 km, adică 15.742 km. De asemenea, A380plus aduce și intervale de revizie mai lungi. Pînă acum, peste 170 de milioane de pasageri au zburat cu A380, printre care și noi (cu Air France si Lufthansa). La fiecare doua minute, un A380 decolează sau aterizează undeva în lume.

Modificări la nivelul interiorului

Repoziționarea scării anterioare de la ușa 1 la usa 2 aduce 20 de locuri în plus.

Repoziționarea zonei de odihnă pentru însoțitorii de bord (actualul spațiu din spatele cockpit-ului, în zona ușii 1, a fost mutat jos și combinat cu zona de odihnă de pe puntea inferioară. Rezultatul -  3 locuri în plus în Premium Economy.

Layout 3-5-3 în Economy pe puntea principală, rezulta 23 de locuri în plus. Lățimea fiecărui scaun rămîne la 18 inci / 45,7 cm.

În Premium Economy, 9 locuri pe un rînd pe puntea principală se traduce prin 11 pasageri în plus față de configurația 8 locuri / rînd.

Scara din spate nu mai este spirală, ci dreaptă. Acest design aduce 14 locuri în plus pe puntea principală și loc pentru încă două cărucioare de mîncare.

Eliminarea spațiilor de depozitare de pe lateralul scaunelor, pe puntea superioară, crește lățimea cabinei și permite 10 locuri în plus în Business Class cînd se optează pentru configurația “herring-bone”.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load