X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Krasnoselski îi cheamă pe colegii moldoveni la dialog

19 iun. 2017,, 12:50   Politică
3194 3

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, îi îndeamnă pe colegii moldoveni "să trăiască cu ziua de azi şi să poarte dialoguri".


Duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, el a comentat afirmaţiile politicienilor moldoveni referitoare la posibilele forme de unire a Transnistriei cu Moldova, menţionînd că "federalizarea poate fi admisă".

"Dar oare merită să discutăm astăzi despre aceasta? Poate fi oare modificată astăzi Constituţia RM şi dintr-un stat unitar să fie făcut un stat federativ? Pot fi oare schimbate legile moldoveneşti, poate fi conferit statut oficial pentru limba rusă şi limba ucraineană, poate fi conferit un statut trupelor ruseşti aflate pe teritoriul Transnistriei? Cred că nu. Dacă Moldova este gata, atunci să anunţe despre aceasta. Haideţi să trecem de la fraze generale de ordin politic la soluţionarea problemelor concrete ale oamenilor de rînd", a spus el.

Liderul de la Tiraspol a subliniat că este dispus să meargă la contact nu doar cu preşedintele Igor Dodon, dar şi cu alţi reprezentanţi ai conducerii RM.

"Nu sînt împotriva contactelor şi cu premierul moldovean, Pavel Filip, şi nu o singură dată mi-am anunţat dorinţa de comunicare. Dacă are şi el dorinţă, eu nu mă voi eschiva de la contacte. Voi apăra poziţia Transnistriei şi a poporului ei şi sînt gata să merg la contact cu orice oficial care va dori să comunice cu noi", a spus Krasnoselski.

El a atras atenţia la faptul că în ultima jumătate de an Rusia nu a utilizat formularea despre Moldova ca "stat unitar cu statut special pentru Transnistria".

"Totul se schimbă. Au loc procese geopolitice. Eu tot pledez pentru o Moldovă unită, însă fără Transnistria. Harta pe care Vladimir Putin i-a dăruit-o lui Igor Dodon confirmă acest lucru (Moldova secolului al XVII-lea, care include o parte a României actuale (Moldova de peste Prut) şi a Ucrainei (Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud), cînd România şi Ucraina încă nu existau ca state - "I."). Acolo nu este Transnistria", a spus Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?