X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Ultima şedinţă planificată a CUC nu a avut loc din cauza neînţelegerilor dintre Chişinău şi Tiraspol

31 mai. 2013,, 11:54   Societate
2465 0
Foto: tv-pmr.com
Ultima şedinţă planificată pentru joi a Comisiei Unificate de Control (CUC) nu a avut loc din cauza neînţelegerilor care au apărut în momentul examinării ordinii de zi, a comunicat pentru Agenţia "Infotag", copreşedintele CUC, generalul Ion Solonenco.

Potrivit lui, discordia a apărut atunci cînd partea moldovenească a solicitat să i se explice cum şi pe ce bază în oraşul Bender, aflat în Zona de Securitate, partea transnistreană a dislocat, unilateral şi fără consultarea Comandamentului militar unificat, 20 de pacificatori.

"Aceasta este o unitate militară completă. Asemenea acţiuni – dislocarea în Zona de Securitate a persoanelor înarmate sub masca de pacificatori – se întreprind nu pentru prima dată. Sîntem categoric împotriva unor astfel de acţiuni care încalcă grosolan deciziile CUC", a spus Solonenco. El a menţionat că în urma dezbaterilor aprinse, care au durat pînă la ora 19.00, s-a decis să se ia o pauză de o săptămînă.

Copreşedintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleacov, a explicat presei locale că pe teritoriul Statului Major al Forţelor de Menţinere a Păcii comune a fost dislocată "o trupă de intendenţi pentru asigurarea contingentului transnistrean".

De asemenea, el a declarat că această acţiune a fost întreprinsă ca replică la acţiunile Moldovei, care ar fi dislocat în teritoriu 20 de pacificatori înarmaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?