Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 927

Acţiunile provocatoare ale structurilor de forţă din Transnistria au fost criticate

17 iun. 2017,, 13:30   Politică
8325

Delegaţia Moldovei la Comisia Unificată de Control (CUC) condamnă acţiunile provocatoare ale structurilor de forţă transnistrene privind limitarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în zona de responsabilitate a Forţelor Mixte de Pacificare şi încălcarea deciziei CUC "Cu privire la libera circulaţie în Zona de Securitate".

Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a delegaţiei, adoptată în baza plîngerilor localnicilor, cărora reprezentanţii structurilor de forţă din regiunea transnistreană le creează impedimente în libera circulaţie la postul vamal şi grăniceresc, instalat la intersecţia drumurilor Dubăsari - Doroţcaia - Grigoriopol.

"Pe parcursul ultimelor săptămîni, structurile de forţă nu îi permite directorului liceului "Ştefan cel Mare" din Doroţcaia, Eleonora Cercavschi, să circule prin postul vamal. Ei motivează că cetăţeana Moldovei nu deţine "cetăţenia transnistreană" şi îi interzic să meargă la Grigoriopol, unde locuieşte de peste 30 de ani şi unde îşi are viza de reşedinţă. Mai mult, în lipsa unor temeiuri juridice şi logice, ea a fost avertizată că va fi trasă la răspundere dacă va încălca repetat legislaţia ce prevede aflarea în regim anumit în regiunea transnistreană", susţin autorii documentului.

Ei şi-au exprimat "îngrijorarea serioasă faţă de samavolnicia structurilor de forţă transnistrene în privinţa cetăţenilor care locuiesc în stînga Nistrului" şi "condamnă acţiunile reprezentanţilor administraţiei de la Tiraspol referitor la crearea "graniţei" în zona de responsabilitate a Forţelor Mixte de Pacificare".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав