PDM despre schimbarea sistemului electoral

PDM despre schimbarea sistemului electoral

 Partidul Democrat din Moldova (PDM) va pleda pentru modificarea sistemului electoral moldovenesc în concordanță, cît mai bună, cu recomandările Comisiei de la Veneția.

Declaraţia formaţiunii a fost remisă presei în seara zilei de vineri, 16 iunie, după şedinţa membrilor Comisiei din aceeaşi zi, transmite IPN.

Potrivit declaraţiei, PDM consideră că membrii Comisiei de la Veneţia au făcut o muncă importantă într-un termen scurt, care va ajuta formaţiunea să ajusteze inițiativa legislativă privind modificarea sistemului electoral în concordanță cu standardele internaționale în materie electorală.

PDM aminteşte că a desfăşurat, la nivel naţional, o campanie de informare privind votarea directă a deputaților, dar și o campanie de strîngere a semnăturilor în favoarea schimbării sistemului electoral. Potrivit PDM, peste 850 de mii de oameni au semnat pentru a-și alege direct deputații la următoarele alegeri. PDM declară că rămîne ferm angajat în procesul de reformare politică şi va respecta, pînă la capăt, dorința cetățenilor de a vota direct deputații la viitoarele alegeri.

PDM precizează faptul că, în zilele următoare, va analiza fiecare recomandare din documentul Comisiei de la Veneția și va căuta soluțiile necesare pentru adaptarea inițiativei privind schimbarea sistemului electoral în conformitate cu recomandările membrilor instituţiei. Totodată, PDM anunţă că vor avea loc consultări cu deputații din Parlamentul Republicii Moldova pe subiectul recomandărilor Comisiei de la Veneția, cu oficiali din afara țării, inclusiv cu membrii Comisiei de la Veneția.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load