Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Volvo primeşte premiul Global NCAP Innovation pentru sistemele de protecţie a pietonilor

31 mai. 2013,, 10:54   Ştiri Auto
2550 0

Foto: Volvo

Suedezii de la Volvo au fost premiaţi cu "Global NCAP Innovation Award" pentru eforturile lor de îmbunătăţire a siguranţei pietonilor.

Volvo a primit astăzi distincţia Global NCAP Innovation Award în cadrul conferinţei Enhanced Safety of Vehicles din Seul, Coreea de Sud. Premiul a fost recepţionat de Prof. Lotta Jakobsson, Senior Technical Safety Specialist la Centrul de Siguranţă Volvo Cars. Organizaţia care i-a acordat premiul mărcii Volvo şi-a motivat decizia pe fondul investiţiilor şi eforturilor derulate de compania suedeză în îmbunătăţirea siguranţei pietonilor. Dintre toate sistemele introduse de Volvo în acest domeniu, cel mai interesant este airbag-ul pentru pietoni, sistem care i-a ajutat pe suedezi să obţină cel mai mare punctaj pentru "protecţia pietonilor" la EuroNCAP din istoria organizaţiei şi să îi ofere şi cea mai bună clasare din segment lui V40, modelul oferit în standard cu acest sistem de siguranţă.

Sistemul de siguranţă din spatele airbag-ului pentru pietoni de la Volvo implică şapte senzori, care valuează semnalele premergătoare unui accident şi detectează dacă obiectul cu care impactul este iminent este uman. Dacă răspunsul este pozitiv, airbag-ul pentru pietoni este declanşat, moment în care capota se ridică cu zece centimetri printr-un sistem pirotehnic special. Cele două elemente ajută la crearea unui spaţiu între componentele de sub capotă şi pieton, spaţiu care poate salva viaţa unui pieton în cazul unui accident grav, respectiv minimizează consecinţele în cazul unui accident uşor.

Volvo a lansat în 2010 un sistem de detecţie a pietonilor, capabil să frâneze automat în cazul unui impact iminent cu un pieton. Funcţia respectivă este integrată într-un sistem mai amplu, care previne coliziunile la viteze mici, fiind capabil să oprească vehiculul la viteze de până la 35 km/h, chiar şi în situaţiile în care şoferul nu are nicio reacţie.În cazul în care se circulă cu o viteză mai mare, sistemul se angajează să reducă viteza respectivă la minimum, pentru a reduce consecinţele eventualului impact. Astfel, airbag-ul de pietoni este văzut de cei de la Volvo ca fiind o soluţie pentru situaţii extreme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?