Își ascundeau fața sub măști și pătrundeau în locuințele din țară

Își ascundeau fața sub măști și pătrundeau în locuințele din țară

14 persoane cu vîrsta cuprinsă între 18-38 ani, bănuiți de tîlhărie și furt, vor apărea în fața instanței, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală și a expediat cauza de învinuire magistraților.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că, în perioada 21 octombrie 2016 - 29 ianuarie 2017, făptuitorii, repartizînd rolurile conform planului anterior convenit, au comis 3 atacuri tîlhărești şi trei furturi în raioanele Ştefan Vodă, Cantemir, Orhei şi Căuşeni.

Comiterea infracțiunilor date a fost organizată şi planificată de către 3 deţinuţi din Penitenciarul nr. 18 Brăneşti. La indicaţia acestora, pe timp de noapte, avînd figurile acoperite cu măşti medicinale şi gen „anonymous”, pătrundeau în locuinţe, unde folosind pistoale și bîte din lemn şi cuţite, atacau victimele ce se aflau la domiciliu, le aplicau lovituri, apoi le imobilizau şi sustrăgeau din locuinţe mijloace băneşti şi obiectele de preţ.

În total, au fost sustrase bunuri în valoare de peste 140 000 lei. Toate persoanele se află în stare de arest preventiv.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă pedeapsa cu închisoare de la 8 la 10 ani. Investigaţiile pe caz au fost efectuate de către procurorii PCCOCS, în comun cu ofiţerii de urmărire penală din cadrul DGUP a IGP al MAI şi ofiţerii de investigaţii din cadrul INI al MAI.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load