Timbrele de acciz moldovenești reținute în Ucraina erau contrafăcute

Timbrele de acciz moldovenești reținute în Ucraina erau contrafăcute

Cele circa un milion de timbre de acciz moldoveneşti depistate sîmbătă, 10 iunie, de către autorităţile de frontieră din cadrul portului maritim comercial "Cernomorsk" erau contrafăcute.

Este concluzia raportului de expertiză, efectuată la solicitarea Serviciului Vamal imediat după recepţionarea informaţiei despre respectiva reţinere.

De asemenea, potrivit investigaţiilor demarate în colaborare cu omologii ucraineni, s-a stabilit că timbrele de acciz erau aduse din Turcia şi urmau să ajungă în Republica Belarus.

Fiind audiat pe acest fapt, şoferul autocamionului în care au fost depistate timbrele de acciz a declarat că bunurile i-au fost transmise la Istanbul de către un cetăţean turc, care i-a achitat 300 de dolari SUA pentru transportarea acestora în Ucraina, unde ar fi urmat să primească indicaţii ulterioare.

Cercetările pe acest caz sînt continuate în vederea stabilirii întregului spectru infracţional al activităţii de contrabandă şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load