Fabrica de Sticlă din Chişinău va primi din partea Guvernului 12,5 mil. lei

Fabrica de Sticlă din Chişinău va primi din partea Guvernului 12,5 mil. lei

Întreprinderea de Stat "Fabrica de sticlă din Chişinău" va primi de la bugetul de stat 12,5 mil. lei pentru majorarea capitalului social.

Vineri a intrat în vigoare hotărîrea Guvernului în acest sens, publicată în "Monitorul oficial". Decizia a fost luată la propunerea Ministerului Economiei, pentru relansarea activităţii fabricii, care în august 2016 şi-a sistat activitatea, ca urmare a incidentului cu avarierea cuptorului de topit din Secţia nr. 2 şi, în consecinţă, a fost nevoită să iniţieze lucrări de reparaţie capitală.

Mijloacele sînt destinate pentru achitarea taxelor la materiale importate pentru reparaţii şi vor fi repartizate exclusiv pentru finalizarea programului investiţional. Întreprinderea planifică să-i reia activitatea în luna iulie.

Potrivit calculelor Ministerului Economiei, reluarea de către întreprindere a activităţii se va solda cu plata la buget a circa 18 mil. lei sub formă de taxe şi impozite. De asemenea, se preconizează transferarea la buget a defalcărilor din profitul întreprinderii în sumă de 4,4 mil. lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load