Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Partidul Comuniștilor, despre numirea „ascunsă” a lui Tănase

16 iun. 2017,, 16:30   Politică
6010 3

Desemnarea lui Alexandru Tănase drept reprezentant al Moldovei în Comisia de la Veneția a provocat reacția Partidului Comuniștilor (PCRM).

Potrivit unui comunicat difuzat astăzi, 16 iunie, de către Serviciul de presă al formațiunii politice, se opinează că delegarea lui Tănase a avut loc pe ascuns și este incompatibilă cu rolurile scandaloase realizate de el atunci cînd a exercitat funcția de președinte al Curții Constituționale (CC), relatează NOI.md.

Delegarea lui Alexandru Tănase în Comisia de la Veneția, în opinia reprezentanților PCRM, este efectuată în momentul în care această organizație autoritară trebuia să adopte o decizie importantă pe marginea unui proiect de lege aprobat în Moldova. „Regimul de la guvernare l-a delegat pe ascuns pe Alexandru Tănase să reprezinte Moldova în Comisia de la Veneția. Informația a apărut pe site-ul instituției și a devenit cunoscută cînd Comisia de la Veneția urmează să adopte o decizie cu privire la controversatul proiect de lege adoptat în Parlament privind schimbarea sistemului electoral”, scrie în comunicatul de presă.


Decizia privind numirea lui Tănase, potrivit comunicatului, contravine imaginii scandaloase ”dobîndite” de el în timpul președinției sale la CC. „Autoritățile moldovene nu au făcut nicio declarație privind delegarea lui Tănase la Comisia de la Veneția, însă numele lui apare primul în lista de membri din partea Moldovei, și viceministrul Justiției Nicolae Eșanu apare pe listă numai în calitate de membru supleant. Între timp, numele lui Tănase a figurat în mai multe scandaluri, inclusiv, potrivit mass-mediei, în cele legate de atacurile raider asupra Băncii de Economii, și mulți politicieni l-au acuzat de servilism în fața președintelui Partidului Democrat”, astfel Serviciul de presă al PCRM a finalizat textul comunicatului.

Precizăm că informația privind delegarea lui Alexandru Tănase a apărut pe site-ul Comisiei de la Veneția în dimineața zilei de astăzi. El l-a înlocuit în acest post pe viceministrul Justiției Nicolae Eșanu care reprezintă Moldova în organizație din 2005. Tănase, la rîndul său, a exercitat funcția de președinte al Curții Constituționale pînă în aprilie, cînd a expirat mandatul lui de șase ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?