Incendiu la Londra: Cel puțin 65 de persoane decedate sau date dispărute

Incendiu la Londra: Cel puțin 65 de persoane decedate sau date dispărute

Tabloidul britanic The Sun a relatat vineri că 65 de persoane sînt decedate sau date dispărute în urma incendiului de la Grenfell Tower (vestul Londrei), produs în noaptea de marți spre miercuri, transmite Reuters.

Poliția londoneză confirmase joi că 17 persoane au decedat în incendiul de la Grenfell Tower, situat în districtul londonez North Kensington. Multe persoane se află în stare critică, iar bilanțul tragediei s-ar putea agrava.

Atunci cînd a fost întrebat, joi, dacă numărul persoanelor decedate ar putea depăși 100, șeful poliției din Londra, Stuart Cundy, a răspuns: ''Aș vrea să sper că nu va fi vorba despre un număr cu trei cifre''.

Șefa Brigăzii de pompieri din Londra, Dany Cotton, nu a putut estima joi numărul persoanelor care ar fi putut rămîne captive în ruinele blocului, care are 120 de apartamente și unde ar fi locuit între 400 și 600 de oameni. Ea a precizat că 60 de pompieri și opt mașini au rămas la fața locului. Dar "o parte dintre structurile interne ale clădirii nu sînt considerate sigure în acest moment, în afară de zona axei centrale, așa încît pompierii au putut urca în cursul nopții (miercuri spre joi) pînă la ultimul etaj și au efectuat o scurtă cercetare preliminară de la ușile" apartamentelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load